Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kan få ny glassbar

Den populära gourmetglass-kedjan Ben & Jerry’s kan vara på väg att öppna en butik i Gävle.

Annons

– Vi söker på fem-sex orter och inget är klart än, säger Stefan Hedström på företagets Sverigekontor.

Ben & Jerry’s, som är ett exklusivt amerikanskt glassmärke söker på sin hemsida någon som vill driva en så kallad scoopbar, alltså en glassbar där man kan köpa lösglass, i Gävle. I annonsen är företaget även intresserat av Uppsala, Västerås och Norrköping.

– Vi får in flera ansökningar från 17–18-åringar som vill driva barer, men det går inte. Det måste vara någon som har varit i branschen ett tag för vi kräver att man går in med en hel del pengar själv, säger Stefan Hedström som ansvarar för företagets glassbarer och försäljning.

Någon lämplig person som vill driva en bar i Gävle har man dock inte hittat än och enligt Stefan Hedström är det långtifrån bestämt att det öppnas någon i staden. Men han avslöjar ändå att man för diskussioner med en hyresvärd om en lokal i Gävle. Vilken det är vill han dock inte avslöja.

I dag har Ben & Jerry’s glassbarer på två ställen i Sverige, en i Malmö och en i Tyresö utanför Stockholm. Företaget startades 1978 i delstaten Vermont i USA av Ben Cohen och Jerry Greenfield. Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons