Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun hyr ut fiskarstuga

/
  • Fint läge. Den här lilla fiskarstugan på Lövgrund ligger precis vid vattnet. Den ägs av Gävle kommun och går att hyra från tidig vår till sen höst.
  • Gasdrift. Stugans kök är utrustat med husgeråd och spis och kylskåp som drivs på gasol. En vattenbrunn finns tillgänglig precis utanför stugan, men dusch och toalett finns inte.

Vill du bo i en fiskarstuga på Lövgrund utanför Gävle? Då kan du hyra kommunens lilla röda stuga med vita knutar.
– Man kan bo där fyra personer. Det finns ingen el, men gasolspis, säger Charlotte Holmsten, hälsopedagog.

Annons

Kultur och Fritid jobbar aktivt för att göra kusten mer tillgänglig för Gävleborna. I sommar har man börjat hyra ut en lägenhet vid fyren på Eggegrund och nu har även en liten fiskarstuga på Lövgrund lite längre in i Gävlebukten iordningställts. El finns över huvud taget inte på ön, men stugan är ändå utrustad med spis och kylskåp som drivs med gasol. En liten roddbåt finns till förfogande för den som vill ta sig en tur i viken eller längs med ön, men för att ta sig ut till ön krävs egen båt eller taxibåt.

– Visionen är att det i framtiden ska kunna gå båtturer till både Lövgrund och Eggegrund, men än så länge är vi bara i början av vårt arbete med kustutveckling, säger Charlotte Holmsten.

Bland utvecklingsplanerna på Lövgrund finns att renovera den kommunala bryggan som blåste sönder i en storm för fem år sedan. En grillplats och ett dass ska också anläggas och kanske en bastu.

Det är Lövgrunds hamnlag som sköter uthyrningen av fiskarstugan. Kostnaden är 1 500 kronor per vecka eller 250 kronor per dygn.

Enligt kommunen finns det lediga veckor kvar under augusti och september och troligen även oktober.

Mer läsning

Annons