Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle samarbetar med holländskt expertuniversitet om hälsofrågor – Gävleprofessor får fin titel

/
  • Svend-Erik Mathiassen, professor vid Högskolan i Gävle – och adjunct excellent scientist vid Vrije Universiteit i Amsterdam i Holland.

Professor Svend-Erik Mathiassen vid Högskolan i Gävle utnämns till Adjunct Excellent Scientist vid Vrije Universiteit i Amsterdam i Holland.

Annons

Vrije Universiteit är ett av Europas främsta när det gäller forskning inom arbetshälsa och motorik.

EU prioriterar det området högt eftersom belastningsskador i arbetslivet, tillsammans med psykosocial hälsa i arbetslivet, är några av de största folkhälsofrågorna i Europa.

Även Centrum för belastningsskadeforskning vid Högskolan i Gävle ligger långt fram och nu fördjupas samarbetet mellan HiG och Vrije.

– Utnämningen är ytterligare ett kvitto på att vår forskning inom arbetshälsa håller världsklass, säger Svend-Erik Mathiassen i ett pressmeddelande.

En ledande vetenskaplig tidsskrift inom arbetsmiljöforskningen godkände för en vecka sedan en gemensam artikel om vad som kan göras på arbetsplatsen för att minska stillasittandet och öka den fysiska aktiviteten.

– Det är det bästa med att samarbeta, att du får impulser, kunskaper och inspiration av andra som går och tänker på likartade frågor, säger Svend-Erik Mathiassen, som är en av världens mest citerade forskare när det gäller ergonomi.

Mer läsning

Annons