Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle vill fortsätta med affärssamarbete

/
  • Ahmed Amin (S) tror att det är otroligt viktigt för Gävle att vara med i Stockholm Business Alliance.

Gävle bör fortsätta vara med i Stockholm business alliance, ett partnerskap med 53 kommuner. Det tycker näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden.

Annons

Gävle har varit med i Stockholm business alliance sedan 2006. Även Tierp är med i samarbetet, där 53 kommuner i Stockholmsområdet ingår. Politikerna i näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden tycker att Gävle bör förlänga sitt medlemskap fram till 2020, och har rekommenderat kommunstyrelsen att ta det beslutet.

– Jag tror alla förstår hur viktigt detta är för Gävle ska utvecklas. Vi måste vara med i Stockholmsregionen, det är den regionen som lockar företag till Sverige. När man tittar ur ett världsligt perspektiv är vi som en förort till Stockholm, säger nämndsordförande Ahmed Amin (S).

Stockholm business alliance hamnade i blåsväder 2013 när SVT:s Uppdrag granskning avslöjade att besökarna bjöds på öl och vin i organisationens monter på investerarmässan Mipim i Cannes.

– Alla har funderat på det väldigt mycket. Gävle kommun har varit väldigt försiktiga när det gäller Mipim. Vi bor på sämre hotell, åker nästan aldrig taxi och så vidare. Det är klart att medborgarna har rätt att kräva att det här görs på rätt sätt. Man ska vara otroligt försiktig med skattemedel, säger Ahmed Amin.

Mipim har gett resultat, enligt Ahmed Amin.

– Efter årets mässa hade vi åtta investerarbesök i Gävle bara för att vi har varit där. Det är otroligt viktigt för Gävle.

Medlemskapet kostar Gävle 400 000 kronor per år.

Mer läsning

Annons