Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo åtalas för försäljning av livsfarlig drog

En Gävlebo åtalades på onsdagen för innehav och försäljning av den starkt hallucigena drogen Bromo-Dragonfly.

Annons

Han hade droppat den på tio sockerbitar, och sålt tre av dem. Drogen har krävt flera liv och gett flera andra skador för livet.

Gävlebon som är i 30-årsåldern köpte enligt åtalet drogen under första veckan i oktober. Den droppades på tio sockerbitar. Tre av dem hävdar åklagaren att Gävlebon har sålt. Fem sockerbitar beslagtogs av polisen.

Mannen nekar till brottet och säger att en annan person har skött narkotikaaffärerna. Åklagaren har kallat henne som vittne till rättegången för att visa att det är fel.

Drogen har en lång verkan och kan ge svåra förgiftningar. För ett par år sedan krävde den ett liv i södra Sverige. Enligt en beskrivning av fallet i Läkartidningen hade två personer provat drogen. Dagen efter hittade den enes bror honom kraftigt förvirrad i lägenheten. Den andra hade avlidit.

Brodern vårdades sedan länge för sina skador och tvingades amputera flera fingrar. Enligt läkare som behandlade honom hade man aldrig sett liknande skador. En av drogens effekter är att blodtillförseln till händer och fötter kan strypas.

Bromo-Dragonfly säljs framförallt via internet. Den blev narkotikaklassad 2007.

Mer läsning

Annons