Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo åtalas för över 70 våldtäkter

Gävleflickan hade under sin gymnasietid ett förhållande med en mer än tio år äldre man. Nu åtalas han för att ha våldtagit henne ett par gånger i veckan, sammanlagt minst 70 gånger. Om hon inte gjorde som han ville slog och hotade han henne.

Annons

– Det var hans sätt att ha makt över henne, säger Jan Friberg, chef på polisens familjevåldsrotel.

Förhållandet mellan de båda avslutades i samband med att flickan tog studenten. Först långt senare började hon berätta om vad som hade hänt, och gjorde så småningom en polisanmälan.

Enligt polisutredningen, som nu är klar, har mannen regelbundet använt hot och våld för att bestämma över flickan. Om hon inte gjorde som han ville slog han henne och kastade saker omkring sig i lägenheten.

Övergreppen ska ha skett både i hans bostad och i hennes hem, där hon bodde med sina föräldrar.

Enligt åtalet gäller våldtäkterna både anala och orala samlag. Han har dragit ned henne på golvet, slagit henne och dragit av kläderna med våld.

Under en nio månader lång period skedde detta minst två gånger i veckan, enligt åtalet.

Hösten efter att förhållandet upphört misstänks mannen för en ny våldtäkt mot flickan. De träffades utomhus och på nytt misshandlade mannen Gävleflickan, för att sedan avsluta med ett sexuellt övergrepp.

I maj ansåg polis och åklagare att det fanns tillräckliga bevis för att ingripa mot mannen. Han anhölls i sin frånvaro och greps ett par veckor senare, och häktades. I samband med husrannsakan beslagtogs hans dator, och i den fann polisen visst barnpornografiskt innehåll.

 

Mer läsning

Annons