Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo berusad i FN-tjänst

Vid flera tillfällen uppträdde Gävlebon berusad under sin tjänstgöring i Kongo. Mannen anmäldes och har nu omplacerats till Sverige.

Annons

Det var i november förra året som Gävlebon inledde sin tjänstgörning som observatör i Kongo.

Men i början av april anmäldes mannen av sin chef eftersom han vid flera tillfällen hade varit berusad.

Redan under utbildningen i Sverige hade mannen uppträtt berusad vid flera tillfällen och en av hans arbetskamrater redogör för att han tyckte att Gävlebon betedde sig pinsamt. Under hans tjänstgöring i Kongo uppträdde han berusad flera gånger och efter det första tillfället försökte hans chefer tala honom tillrätta. Han fick även byta placering i Kongo.

I början av april i år upptäckte väcktes en kollega till Gävlebon av att det lät i det huset som de delade. Det var Gävlebon som kom hem berusad och hade sällskap av en kvinna ur lokalbefolkningen. Efter något tumult lyckades väktare få ut kvinnan ur huset och ut från området.

På grund av de här incidenterna får Gävlebon lämna sitt uppdrag i Kongo och placeras i stället i Sverige. Men generallöjtnanten vill att mannen ska få lämna sin tjänst helt och har därför anmält honom till försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Mer läsning

Annons