Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo dömd till åtta månaders fängelse för hustru­misshandel

En 46-årig man får åtta månaders fängelse efter att ha misshandlat sin fru. Han bet henne, tog struptag och dunkade hennes huvud i golvet en natt i juli.

Annons

Natten mellan 18 och 19 juli var den 46-årige Gävlebon kraftigt berusad och arg. Han var i lägenheten tillsammans med sin fru och en annan kvinna. Enligt Gävle tingsrätts dom står det klart att mannen knuffade omkull sin fru, att han bet henne, vid tre tillfällen tog strupgrepp på henne och dunkade hennes huvud i golvet.

Den andra kvinnan försökte hjälpa till genom att bända bort mannens händer från den misshandlade kvinnans hals. Men då fick hon själv ett slag över munnen och en spark i magen.

46-åringen är dömd flera gånger tidigare, bland annat för misshandel mot hustrun, och för narkotikabrott. I april förra året dömdes han till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han var på ett vårdhem ett tag men avbröt sen behandlingen. Den nya misshandeln ger sex månaders fängelse, men mannen får även två månaders fängelse för den tidigare misshandeln eftersom han inte fullföljde vården och nu återfallit i brottslighet.

Mannen döms även att betala ett skadestånd på 17 200 kronor till sin fru och ett skadestånd på 7 000 kronor till den andra kvinnan.

Mer läsning

Annons