Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo häktad för vapenbrott i Dalarna

En Gävlebo sitter sedan några veckor häktad i Falun misstänkt för grovt vapenbrott och flera stölder i Dalarna. Han greps i början av november tillsammans med en annan Gävlebo i samband med några bilinbrott i Säter.

Annons

21-åringen är känd av Gävlepolisen sedan tidigare. När han ställs inför rätta i Falun handlar rättegången även om ett våldsamt rån i Andersberg i Gävle i augusti. Han sparkade och slog omkull en man, tryckte ned honom mot marken och stal bland annat en mobiltelefon, en iPod och en plånbok med 1100 kronor.

21-åringen är också misstänkt för en stöld och ett försök till misshandel vid Strandbaden i Årsunda i somras.

När han greps i Dalarna i början av november hittade polisen ett skarpladdat vapen som Gävlebon erkänner är hans. Då hade han också ett par hundra cd-och dvd-skivor som stulits från Säters bibliotek och misstänks därför för häleri.

Han hade dessutom 27 gram cannabis på sig och vid en husrannsakan i hans bostad i Gävle dagen efter gripandet hittade polisen ytterligare några gram cannabis.

Med sig vid bilinbrotten i Säter i början av november hade 21-åringen en annan Gävlebo, som också han redan tidigare var misstänkt för andra brott.

Mer läsning

Annons