Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo sålde stulna lyxvaror för miljonbelopp

En 37-årig Gävlebo häktades i går misstänkt för grovt häleri och grovt bokföringsbrott. Enligt åklagaren har mannen sålt stulna saker, bland annat en Porsche och en båt, värda sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

Annons

De stulna sakerna ska ha sålts i närheten av mannens hem i Gävle kommun under hösten i år. Förutom Porschen och båten handlar det bland annat om en fyrhjuling och en digitalkamera. Enligt åklagaren Christer Sammens har sakerna stulits från företag och privatpersoner i Stockholmsområdet.

 

Polisen har gjort husrannsakan hos mannen och vissa saker är tagna i beslag. Vad det handlar om vill dock inte polisen berätta.

Det finns även misstankar om att 37-åringen under flera års tid har sålt varor utan att bokföra försäljningarna.

– Det handlar om fordon, som bilar och liknande, säger Christer Sammens.

 

Sammanlagt handlar det om grovt bokföringsbrott på 14 miljoner kronor, enligt åklagaren. 37-åringen är inte registrerad som företagare.

I övrigt är polis och åklagare restriktiva med att lämna ut uppgifter om utredningen mot 37-åringen. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar och mannen förnekar brott. Tidigare var även en annan Gävlebo anhållen i samma utredning, men han är sedan en tid tillbaka försatt på fri fot. Det är oklart om han fortfarande är misstänkt för något. Åtal mot 37-åringen ska väckas senast 17 oktober.

Inte registrerad

Ingen bokföring

Mer läsning

Annons