Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo trött på bilister som tar boendeparkering – vädjar om hjälp från kommunen

/

Gävle kommuns Samhällsbyggnadsförvaltning vill införa parkeringsavgift på en gratisparkering på Öster, i Gävle. Enligt boende intill parkeringen är det för många som inte bor där som parkerar där.

Annons

Det är en irriterad Gävlebo som har skrivit till Gävle kommun och vädjar efter hjälp. På Norra Fiskargatan finns en gratisparkering i anslutning till husen där, men den används mestadels av folk som inte bor där.

Människor som arbetar i stan eller ska med tåg/bussar från stationen kommer så tidigt som innan solen går upp och hämtar bilarna efter 18:00, enligt Gävlebon. Nu vill hen att Gävle kommun gör något åt saken.

Ansvaret för att parkeringsplatser ska tillhöra hyresgäster brukar vanligtvis ligga hos fastighetsägarna, men nu överväger Gävle kommun att göra något åt saken.

Samhällsbyggnadsförvaltningen tycker att parkeringen på Öster bör bli avgiftsbelagd som ett led i den parkeringspolicy som kommunen arbetar med under 2016. Dock måste nämnden fatta ett beslut om det ska genomföras eller inte.

Parkeringspolicyn som kommunen arbetar med beslutades av kommunfullmäktige och arbetar med att bland annat avgiftsbelägga parkeringar i centrumnära bostadsområden.

Mer läsning

Annons