Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo Villägarnas nya ordförande

/

En Gävlebo har valts till ny ordförande för Villaägarnas Riksförbund, i helgen. Men själv bor han i lägenhet.

– Det beror på att mitt arbete är så rörligt, säger Gunnar Jansson, ny ordförande i Villaägarnas Riksförbund.

Annons

Gunnar Jansson har bott i villa i 23 år, men bor nu i lägenhet. Något som han säger passar hans rörliga livsstil bättre. Och mycket resor kommer det också att bli under de närmaste två åren. Den fasta punkten är Gävle, men Gunnar planerar att besöka alla de åtta kontoren runt om i landet. Vad det kommer att innebära för de svenska villaägarna att ha honom som ordförande, vet han inte själv ännu. Men han vill försöka värva fler av den yngre generationen.

Gunnar har bland annat arbetat som chef för division operation i Landstinget Gävleborg, och som chef för Akut och katastrofmedicinska center på Södersjukhuset i Stockholm. Nu är det ett helt nytt område som han ska arbeta inom, och på ett annat sätt. I stället för att arbeta lokalt, kommer han att arbeta i hela landet. I tjänsten ingår också internationella kontakter eftersom motsvarande riksförbund finns både i norden och andra europeiska länder. Om något behöver förändras eller förbättras kommer han att kunna framföra sina åsikter både till kongressen och till styrelsen.

– Jag kommer säkert att ha en mängd åsikter när jag blir lite varmare i kläderna, men just nu vet jag inte vilka kläder jag befinner mig i, säger Gunnar Jansson.

Villaägarnas Riksförbund har över 309 000 medlemshushåll i landet, och hjälper till med frågor om det mesta som rör ett husboende.

– Jag är hedrad av kongressens utnämning. Det är en demokratisk organisation så man väljs in, och jag ska göra mitt allra bästa för att genomföra uppdraget. Sen får man hoppas att jag lyckas, säger Gunnar Jansson.

Mer läsning

Annons