Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor fick chans att tycka till om Strömvallen

/
  • diskuterade. Lena Steffner och Lars Skogsberg från bygg och miljö diskuterade en utbyggnad av konserthuset med konserthuschefen Beryl Lunder. ”Vi säger varje vecka nej till konferenser och möten som folk vill ha i huset. Vi skulle behöva en konferenssal i anslutning till konserthuset” säger Beryl Lunder.
  • positiv. Christer Karlsson har ingenting emot det stora alternativet, som innebär en helt ny fotbollsarena där Strömvallen ligger i‑dag, samt ett högt hotell och en utbyggnad av konserthuset.
  • utsikt. Christine Lekås är mån om att utsikten från Stadsträdgården och Boulognern inte förstörs av ett högt hotell.
  • tomt i lådan. Vid femtiden var det fortfarande dåligt med skriftliga synpunkter i lådan, men totalt kom omkring 60 Gävlebor under kvällen för att få reda på mer eller diskutera sina åsikter om Strömvallens framtid.

Omkring 60 Gävlebor kom till konserthuset i går för att få svar på frågor och uttrycka sina åsikter om Strömvallenprojektet. Där fanns politiker och tjänstemän att prata med och en hel massa ritningar och broschyrer.

Annons

– Jag tycker att man ska satsa, självklart. Mycket går i stå för att det finns för mycket olika viljor. Själv har jag vuxit upp med gamla Strömvallen och tycker att man ska fortsätta sparka boll här, och gärna allsvenska matcher. Personligen har jag ingenting emot det största alternativet.

Så säger Christer Karlsson, en av de Gävlebor som tog chansen att titta lite närmare på arenaplanerna och prata med de på kommunen som är involverade i arbetet. Han kom dit som medborgare, betonade han, men är även lite engagerad i Gefle IF.

Till det öppna huset kom även människor som är mer skeptiska till byggplanerna.

Christine Lekås har egentligen inte så mycket åsikter om själva Strömvallen.

– Där kan de göra vad som behövs, för min del. Jag är mer kritisk till det där hotellet, det skulle vara nästan dubbelt så högt som sjukhuset. Jag tror att det skulle förstöra utsikten från Boulognern och intrycket av konserthuset, säger hon.

De omkring 15 politiker och tjänstemän som fanns på plats fick bland annat frågor om trafiksituationen och ekonomin.

Mer läsning

Annons