Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlechefernas kränkande julfest-checklista över sina anställda

/
  • Arbetarbladet har censurerat alla namnen på listan. Listan är en häpnadsväckande läsning där cheferna på Xzakt i Gävle tippar vad deras anställda ska göra under julfesten.
  • Arbetarbladet har censurerat alla namnen på listan.
  • Xzakt kundrelation håller till i en kontorslokal på Nygatan i centrala Gävle.

Ledningen på Xzakt kundrelation i Gävle gjorde en hemlig kränkande lista över hur de trodde sina anställda skulle bete sig på företagets julfest.
Checklistan läckte under söndagen.
– Vi tar helt avstånd från det här, säger Xzakts vd Alfred von Platen.

Annons

Någon kom åt listan som vittnar om chefernas tvivelaktiga syn på sina anställda.

Checklistan är en häpnadsväckande läsning med mycket anspelningar på sex och fylla: "[Namn] försöker på alla med kuk", "[Namn] stalkar [Namn] & vill ligga", "[Namn] blir full & spyr" och "[Namn] drar hem en kille (Läs turk)" är bara ett fåtal av punkterna på listan. Vissa av punkterna är avcheckade.

Arbetarbladet ringer upp Xzakt kundrelations Gävlechef Madeleine Scherling för att få en kommentar. Enligt uppgift till Arbetarbladet är hon huvudförfattare till checklistan.

– Jag kan tyvärr inte svara, har du frågor om det här får du ta dem med vår vd Alfred von Platen.

Du har ingen kännedom alls om den här listan?

– Jag vill inte uttala mig, svarar Madeleine Scherling.

Xzakt kundrelations vd Alfred von Platen bekräftar att det är ledningen i Gävle som ligger bakom listan.

– Jag har själv sett listan för bara någon dag sedan, vi tar helt avstånd från detta. Det här är absolut inget Xzakt står för, säger han.

– Jag har pratat med ledningen i Gävle och de är djupt ångerfulla. Listan uppkom på privat tid, men det har ingen betydelse – ledarskap är ju att hela tiden visa respekt för sina anställda. Ledningen har gått ut med en personlig ursäkt till alla anställda.

Alfred von Platen konstaterar att listan "skadar företaget".

– Det finns två olyckliga omständigheter i det här. Dels att ledningen har begått ett misstag, men också att någon på företaget har sett till att komma över listan på ett ställe där den personen inte ska vara. Det är extremt olyckligt.

Majoriteten av de chefer som författat listan är medlemmar i facket, enligt Alfred von Platen. Samtalen facket och företaget emellan har varit frekventa sedan listan blivit känd på kontoret.

– Vi är väldigt transparenta med facket och vi har kommit fram till en punkt där båda parter är nöjda med hur vi går vidare med det här.

Hur går ni vidare? Kommer ledningen i Gävle sitta kvar?

– Som sagt är de extremt ångerfulla. De sitter kvar och vi siktar på att återvinna personalens förtroende för ledarskapet. Men vi har en uppförsbacke framför oss.

LÄS OCKSÅ:

Anställd: "Svårt återvinna förtroende som inte fanns"

Chefens ursäkt: "Oerhört tragiska anteckningar"

Mer läsning

Annons