Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävledelegation träffade näringsminister Maud Olofsson

Forskning, utbildning och ersättningsföretag. Företrädare för Gävle och regionen träffade i går näringsminister Maud Olofsson och diskuterade vad som kan göras för att möta varslen på Ericsson.

Annons

I går åkte den styrgrupp som har bildats för att hitta åtgärder som kan mildra effekterna av Ericssons varsel till Stockholm för att träffa näringsminister Maud Olofsson och hennes medarbetare. Gruppen presenterade sina idéer om forskning, utbildning och ersättningsföretag för regeringsföreträdarna.

– Det var ett bra möte. Det är viktigt att ha en gemensam bild av läget när beslut ska fattas. Om vi gör vårt och de gör sitt kan det bli riktigt bra, säger Gävles kommunalråd Carina Blank.

Regeringen kunde under träffen inte ge några löften om nationella eller internationella resurser och det var inte heller syftet med mötet. Man diskuterade dock utifrån de nationella program för forskning och utveckling som finns sedan tidigare. En tänkbar framtida åtgärd kan vara fler platser på Högskolan i Gävle.

– Vi har världsledande företag inom vår region och det kan inte nog poängteras hur viktigt det är för att bygga och utveckla en teknisk kompetens, säger Carina Blank.

En till träff med näringsministern är inplanerad och i februari planerar styrgruppen att lämna in sitt förslag på åtgärder.

Mer läsning

Annons