Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleelever tar nya tag i sommarskolan

Nu är sommarskolan igång. I två veckor ska ett 50-tal åttondeklassare få hjälp av gymnasieelever med matte, svenska och engelska för att bli behöriga att söka till gymnasiet.
– Att stärka elevernas självförtroende är huvudsyftet med sommarskolan, säger samordnare och rektor Pontus Andersson.

Annons

För andra året i rad anordnas sommarskolan på Sörbyskolan för barn som ska börja i nionde klass i höst, inom den kommunala skolan.

– Sommarskolan är en bra möjlighet för elever som har svårt att uppnå målen för betyget godkänt i svenska, engelska och mattematik, säger Pontus Andersson, rektor.

Ungdomar handledare

Pontus Andersson och tre kommunala lärare kommer att närvara under hela tiden. Men det kommer även att finnas 20 andra handledare, som är elever på gymnasienivå.

– De är duktiga i de olika ämnena och gillar att syssla med det under sommaren. De anses kunna hjälpa barnen att förstå bättre eftersom de är nästan i samma ålder, säger Pontus Andersson.

75 anmälda

75 anmälningar har kommit in, men vanligtvis brukar ett femtiotal gå på sommarskolan. Enligt Pontus Andersson brukar de flesta gå regelbundet, även om det är frivilligt.

– Många tycker att det är surt att gå i skolan under sommaren, men de flesta, cirka 90 procent, är väldigt nöjda, speciellt när de ser resultatet sedan.

– Det här är en helt annan skolform och man förväntar inte heller att barnen ska kunna allt efter två veckor, men det vi gör är att stärka elevernas självförtroende. Och det brukar ofta funka när man följer upp dem sedan och ser resultaten.

Mer läsning

Annons