Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleföretag fick stororder

Gävleföretaget Open Care vann anbudstävlingen om en ny webb-baserad portal för kunder och anhöriga inom äldreomsorgen i Uppsala och Knivsta kommuner.
– Det är ett mycket stort uppdrag för oss, säger Ingrid Hedin-Amrén, vd i Open Care som har sin bas i Teknikparken i Gävle.

Annons

Uppdraget är värt 7,5 miljoner kronor och sträcker sig över 19 månader.

Enligt Ingrid Hedin-Amrén har samarbetet med Gävle kommun varit avgörande för att Open Care kunnat vara med och konkurrera om uppdraget.

Under de senaste åren har företaget samarbetat med den kommunala äldreomsorgen i Gävle i flera projekt som handlat om att införa nya tekniska lösningar.

En kund- och anhörigportal finns redan i Gävle.

Kunden kan via datorn – eller teven – se vem som kommer från hemtjänsten, vid vilka tider och vad som ska göras, beställa och avbeställa mat med mera.

– Allt du behöver ha koll på finns i IT-systemet, säger Ingrid Hedin-Amrén.

Det som Uppsala och Knivsta kommuner köper är i stort sett samma modell som den som finns i Gävle.

– Vi hoppas att det leder till fler uppdrag, säger hon.

Ur upphandlarnas omdömen om Open Cares system: "Stora knappar och text, lite och relevant information i respektive fönster, lättnavigerat, regelstyrt, flexibelt..."

Open Care har i dag sju anställda. Ingrid Hedin-Amrén tror inte att man behöver nyanställa för att klara det nya uppdraget.

För ett par dagar sedan nominerades Gävleföretaget som en av fem kandidater till det så kallade Sveapriset som delas ut för innovativa IT-lösningar inom vård och omsorg.

Mer läsning

Annons