Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna bygger 68 nya lägenheter

/

Gävle Strand fortsätter att växa.
Nu står det klart att det kommer byggas två nya flerbostadshus, med totalt 68 lägenheter.

Annons

Skapandet av Gävles nyaste stadsdel Gävle strand fortsätter i rask takt. Byggandet sker i etapper och etapp ett står färdig sedan ett par år tillbaka. Som en del i avslutningsfasen av etapp två byggs nu två nya flerbostadshus.

Det är i kvarteret Iris, bredvid vård– och omsorgsboendet som Gavlegårdarna ska bygga de två nya husen. Förutom lägenheterna kommer det också att byggas tre lokaler och ett gruppboende, enligt ett pressmeddelande som Gavlegårdarna skickade ut på fredagen.

– Jag skulle gissa att det första spadtaget tas någon gång i slutet av januari eller början på februari, säger Ulf Gavlefors, projektchef på Gavlegårdarna.

Husen kommer att vara fyra eller fem våningar höga och bestå av 14 ettor, 22 tvåor, 28 treor och 4 stycken fyror.

– Mellan husen kommer det dessutom att finnas ett soldäck där de boende i bägge husen kan gå ut och få sig lite sol, säger Ulf Gavlefors.

Det är Peab som utför bygget, på uppdrag av Gavlegårdarna, som har som mål att bygga 750 nya lägenheter de kommande fem åren.

– Men det är bara de här två som vi i nuläget planerar att bygga i Gävle strand.

I slutet av 2017 kommer lägenheterna vara klara för inflyttning och på hösten 2017 kommer de som är intresserade att kunna göra en intresseanmälan.

Gävle strand ligger i området längst ut på Alderholmen, där många lokaler har använts som lager och etapp två kommer att innehålla ungefär 800 nya lägenheter. Etapp ett, som redan är färdigbyggt innehåller 216 lägenheter, enligt Alva Egebrandt, exploateringsingenjör på Gävle kommun. Det skulle i så fall innebära att Gävle får ungefär 1000 nya lägenheter när etapp ett och två är avslutade.

Mer läsning

Annons