Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna om de uppsagda lokalerna: "Kommer öka aktiviteten"

Gavlegårdarna har fått kritik mot att föreningar tvingas bort från sina lokaler i Andersberg.
Nu bemöter Gavlegårdarna kritiken.
– Det här inte göra att aktiviteten blir mindre, tvärtom, säger Niclas Lind, förvaltningschef på Gavlegårdarna.

Annons

Kritiska röster menar att beslutet att bygga om lokaler i Andersberg till bostäder kommer att slå hårt mot integrationen i området. Niclas Lind håller inte med om det.

– Nej, jag tror inte det, snarare tvärtom. Tänk en situation där PRO, scouterna och Hyresgästföreningen hade en dag var. Det skulle kanske göra så att det skapas möten över dessa gränser, säger Niclas Lind.

Enligt Gavlegårdarna ska nyttjandet av lokalerna i Andersberg effektiviseras då vissa lokaler inte används tillräckligt.

– Vi har i omgångar försökt fram siffror på hur lokalerna används men i vissa fall har det varit svårt. Vissa lokaler används kanske sju dagar i veckan medan andra bara används en dag i veckan, säger Niclas Lind.

Gavlegårdarna har även fått kritik för hur de kommunicerat ut beskedet.

– Vi har haft en dialog exempelvis med Hyresgästföreningen, både centralt och lokalt, men det har funnits aktörer på individnivå som vi försökt nå men inte lyckats. Då har vi lämnat en lapp på dörren, säger Niklas Niclas Lind.

Kan du förstå att folk reagerar?

– Om man upplever att man blivit ifråntaget någonting man haft, så absolut. Men det här kommer att öka aktiviteten, säger Niclas Lind.

Mer läsning

Annons