Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna vill gärna samarbeta med fler föreningar

/
  • STÖTTAR. Lennart Källberg jobbar med studiecirkeln Bättre framtid på KRIS och Stefan Nilsson är ordförande för KRIS-föreningarna i länet.

Gavlegårdarna är mycket nöjda med samarbetet med KRIS.
– Från Gavlegårdarnas horisont, om någon annan förening skulle höra av sig och vilja prova den här modellen är vi intresserade, säger bostadskonsulenten Lars Gyllin.

Annons

Det har hänt att Gavlegårdarna har gått ifrån sina vanliga krav att man inte får ha betalningsanmärkningar för att få ett förstahandskontrakt.

– Vi har gjort något undantag när man bott i KRIS-lägenheten och visat att det fungerar. Fördelen med den här lösningen är att det är KRIS som har ansvar för lägenheten och den som bor där har nära kontakt med KRIS, säger Lars Gyllin.

Lägenheten har funnits sedan hösten 2007. Ett tiotal personer har hittills bott i lägenheten.

KRIS träffar de boende regelbundet och tar även urinprov för att kontrollera drogfriheten.

– Vi ser det som ett oerhört lyckat hemlöshetsprojekt. Om människor lämnar fängelset och saknar bostad hamnar de ofta hos någon kompis och kommer tillbaka till sitt gamla liv. De här personerna har ofta betalningsanmärkningar och inte sällan tidigare störningar. Normalt hade vi hänvisat dem till socialtjänsten för att söka övergångskontrakt, säger Lars Gyllin.

Mer läsning

Annons