Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna vill vräka Svarte Jägaren

Gavlegårdarna begär nu hos tingsrätten att få vräka restaurang Svarte Jägaren. Stämnings-ansökan har tingsrätten fått skicka till häktet där ägarna sitter inlåsta i väntan på mordbrandsrättegången.

Annons

Gavlegårdarna hade redan före brandattentaten, som ägarna misstänks ha beställt själva, sagt upp hyreskontraktet med Svarte Jägaren.
Motivet var att restaurangverksamhet inte passar i de lokalerna. Grannarna, bland annat ett äldreboende i samma hus, blir störda. Om de båda bränderna som anlagts i restaurangen hade spridit sig kunde det ha satt alla boende i huset i fara.
Obetald hyra
Det formella skälet till den stämningsansökan som nu kommit in till tingsrätten är att bolaget bakom restaurangen inte har betalat hyran för juni månad. Därmed är inte hyreskontraktet uppfyllt.
Hur det praktiskt ska gå till att avhysa hyresgästen om tingsrätten beslutar om det, vet inte Robert Krantz, som är förvaltare på Gavlegårdarna.
– Jag antar att vi får ta hjälp av kronofogden om ägarna inte kan göra det själva, säger han.
Vad Gavlegårdarna ska använda lokalerna till sedan de tömts är inte klart.
– Det enda vi vet är att vi inte vill ha en restaurang där, säger Robert Krantz.
Åtalet mot de båda ägarna till restaurangen, och de tre som misstänks för brandattentatet väntas komma under augusti så att rättegången kan hållas senast i september.

Mer läsning

Annons