Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekrögare gripen för knarksmuggling

(Ny version 18/12) Polisen slog på tisdagskvällen till mot en Gävlebo verksam i restaurangbranschen. Han är tillsammans med två andra personer misstänkt för grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Annons

Alla tre är gripna och begärda häktade vid Gävle tingsrätt på fredagseftermiddagen. En av männen är en 31-åring bosatt i Sollentuna och den tredje är en 66-åring från Nederländerna.
Gävlebon har varit verksam i krogbranschen i Gävle i flera år, och har tidvis stått som ägare till en restaurang här.

Arbetarbladet har tidigare berättat om misstankarna mot honom. I oktober greps han och 31-åringen misstänkta för grov narkotikasmuggling i Skåne. De släpptes dock efter att ha suttit anhållna ett par timmar.
– Misstankarna var inte tillräckligt starka för att hålla dem kvar, men utredningen fortsätter, sa dåvarande förundersökningsledaren, Magnus Berggren vid internationella åklagarkammaren i Stockholm.


På tisdagen slog polisen till igen mot männen. På eftermiddagen greps den 31-årige Sollentunabon och holländaren. De är misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Brottsplatserna är angivna till Lernacken vid Öresundsbron och Vallentuna.

Några timmar senare greps Gävlebon och polisen gjorde husrannsakan hos honom. Han är misstänkt för samma brott som de först gripna men dessutom för grovt vapenbrott. En förklaring kan vara att polisen hittade vapen vid husrannsakan hos honom i Gävle.


Husrannsakningar har genomförts på flera platser i landet. Enligt polisen var utredningen under torsdagen inne i ett känsligt skede, och informationen är därför knapphändig.

Kommissarie Lennart Styrman, chef för länskriminalpolisen i Gävle, bekräftar att ett stort parti narkotika beslagtogs i Stockholm.
– Alla tre är misstänkta för hanteringen av narkotikan, säger Styrman.
Hur mycket knark det handlar om finns det inga uppgifter om, men mängden är tillräckligt stor för att brottsrubriceringen ska bli grovt narkotikabrott.

Gävlekrögaren har tidigare varit misstänkt i en skattebrottsutredning. Skulle han vara skyldig till de allvarliga brott han nu misstänks för väntar ett långt fängelsestraff. Straffskalan för enbart grovt narkotikabrott ligger mellan två och tio års fängelse.

Mer läsning

Annons