Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekrögare häktad för grova narkotikabrott

En Gävlebo verksam i restaurangbranschen häktades i går misstänkt för grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Två misstänkta medbrottslingar häktades också.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går greps Gävlekrögaren på tisdagskvällen och en husrannsakan gjordes i hans hem. Tidigare samma eftermiddag hade polisen gripit två andra män, en 31-åring från Sollentuna och en 66-åring från Nederländerna.

Häktningsförhandlingar för alla tre männen hölls i Gävle tingsrätt på fredagseftermiddagen. Förhandlingarna ägde rum bakom stängda dörrar och slutade med att männen häktades.

Gävlebon är på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och grovt vapenbrott. De två andra männen är bara misstänkta för de två förstnämnda brotten.

Brottsplatserna är angivna till Lernacken vid Öresundsbron och Vallentuna. En gissning är att polisen även fann vapen hemma hos Gävlebon när husrannsakan gjordes. Polisen i Stockholm har även beslagtagit ett stort parti narkotika som har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys. Hittills saknas uppgifter om hur mycket knark det handlar om.

Gävlekrögaren har tidigare varit misstänkt i en skattebrottsutredning. Skulle han vara skyldig till de allvarliga brott han nu misstänks för väntar ett långt fängelsestraff.

Mer läsning

Annons