Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleman söp ned och våldtog fem unga tjejer

Den 27-åriga Gävlemannen åkte runt i sin skåpbil och plockade upp unga tjejer. Sedan söp han ned dem och tvingade tjejerna till sex. Det hävdar vice chefsåklagaren och åtalar mannen för fem våldtäkter samt två våldtäktsförsök.

Annons

Dessutom är 27-åringen misstänkt för att ha misshandlat två unga flickor samt tillverkat en stor mängd sprit i sin bostad i Gävle. Denna sprit använde han för att supa ned ett flertal unga flickor. Första våldtäkten ska enligt vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand ha inträffat i Västerås sommaren 2007.

Offret var då en 24-årig tjej som han senare på hösten samma år försökte våldta igen i sin lägenhet. Det är även där han förra sommaren ska ha våldtagit en 16-årig flicka.

I december åkte han runt i Gävle och Sandviken med en 18-årig tjej och bjöd henne på stora mängder alkohol. När hon var helt redlös ska mannen ha våldtagit henne i sin lägenhet. Utöver detta är han även misstänkt för att ha våldtagit två ungar kvinnor, en i Sandviken och en på en enskild väg mellan Storvik och Sandviken. Mannens före detta flickvän är åtalad för övergrepp i rättssak efter att ha skickat SMS till en av flickorna och hotat henne att inte polisanmäla 27-åringen.

Härvan uppdagades i slutet av förra året då mannen polisanmäldes för våldtäkt och efter ett tag kom nya uppgifter in som gjorde att utredningen svällde.

Mer läsning

Annons