Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlemejeriet anställer

/

Tio nya jobb väntas i Gävle när Gefleortens mejeri i början av 2011 när ett samarbete med Milkos inleds. Milko går med stor förlust och lägger ned mejerier i Sundsvall och Karlstad.

Annons

När Milkos mejeri i Sundsvall stänger tas en del av produktionen över av Gefleortens. Det sker med start vecka 6 nästa år. En större del tas över av Milkos eget mejeri i Grådö. För mejeriet i Gävle ökas produktionen från 33 miljoner kilo till nästan 50 miljoner kilo mjölk per år.

– Det handlar om produktionsstöd med anledning av Milkos strukturförändringar, säger Per Blomquist, vd i Gefleortens mejeriförening.

För att klara av den ökade mängden anställs omkring tio personer till mejeridriften. Investeringar för 8-9 miljoner kronor måste göras, eftersom det behövs större lagringsutrymmen. Maskinkapacitet finns däremot redan. Per Blomquist räknar med att omsättningen kommer att öka med 60 miljoner kronor per år.

Milko väntas gå med 51 miljoner kronor i förlust i år. Men Per Blomquist säger att samarbetet kan utvidgas.

– Vi pratar om samverkan vad gäller det övriga sortimentet. Vissa av våra produkter tillverkas i små mängder, vilket är onödigt.

Kan det bli aktuellt att flytta delar av er produktion?

– Allt är möjligt, vi försöker ständigt producera billigare.

Mer läsning

Annons