Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepar släpper exklusiv kokbok

/
  • Joacim och Daniel Kempe har lyxat till klassiska recept i sin lya på Söder i Gävle.

I en övernattningslägenhet på Söder har en exklusiv kokbok kommit till. Nu är Gävleparet Joacim och Daniel Kempe äntligen klara.

– Boken är för alla som vill sätta guldkant på vardagen, säger Joacim Kempe.

Annons

Det har krävts arbete dygnet runt, ingredienser för tusentals kronor och ett besök hos Babsan i Furuvik. Bland mycket annat.

– Vi har släppt allting för att skriva boken. Det har blivit flera receptexperiment i köket varje dag under fyra månader, berättar Joacim Kempe.

Det var under en promenad i Gävle som han och Daniel började prata om att göra en kokbok tillsammans.

Deras gemensamma intresse för fin mat resulterade i en kokbok med lyxiga recept och vintips.

– Vi har valt gamla klassiska recept och gjort om dem till våra egna, med ingredienser vi tycker om, säger Joacim Kempe och tillägger att de endast använder färska råvaror.

Så det är inget för medelsvenssons...?

– Vi har till exempel rekommenderat att det ska vara färsk hummer, men det går ju lika bra att köpa fryst.

Men behövs det verkligen en kokbok till?

– Ja, det tycker vi. Det är därför vi gjorde vår. Vi har inriktat oss på att boken ska ha ett tema, inte vara en tjock bok med många olika recept.

Paret kommer att skänka 1 procent av intäkterna från boken till Cancerfonden, för att hylla sina mormödrar som båda har gått bort i sjukdomen.

Mer läsning

Annons