Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles cirkuselever erbjuds jobb i resebranschen

/
  • Julia Göransson och Magnus Karlsson har blivit utvalda att jobba på något av Fritidsresors hotell i sommar och uppträda för semesterfirarna.

Artister som tidigare gått på Vasaskolans cirkusgymnasium är populära när resebolaget Fritidsresor rekryterar folk till underhållning på sina hotell i Europa.

Annons

Inför sommaren satsar bolaget på cirkus- och varietéuppträdanden och alla nio personer som valts ut till jobben har tidigare studerat i Gävle.
Två av dem är Julia Göransson och Magnus Karlsson som någon gång vid månadsskiftet mars–april reser till Turkiet för att börja öva. Båda har läst in alla kurser de behöver föra att kunna lämna skolan tidigare.
– Det är jättekul att vi har fått jobb, men lite sorgligt att vi missar studenten, säger Julia.Än så länge vet de inte vilket resmål de hamnar på men kontraktet sträcker sig över sju månader då de ska jobba på något av Fritidsresors hotell i Europa och uppträda för semesterfirarna.


Resebolaget har letat i hela Sverige efter potentiella artister till resmålen och man har hållit flera auditions. Av 80 sökande valdes nio stycken ut, alla tidigare elever i Gävle.
– Det visar att skolan har bra standard, säger Julia.
Enligt cirkusläraren Anna-Carin Sundling förbereder skolan eleverna för att jobba.
– Det ringer folk hela tiden och vill ha dem till uppträdanden vid allt från barnkalas till stora invigningar. Så vi förbereder dem för världen utanför.

Mer läsning

Annons