Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles gymnaster slår i huvudet – hoppas på hjälp att hitta högt till tak

Sökes: Lokal med minst tio meters takhöjd.
Finnes: Gymnaster som vill träna trampolin utan att slå i huvudet.
Nu ber Gefle gymnastikförening kommunen om hjälp.

Annons

Gefle gymnastikförening har vuxit mycket de senaste åren. I dag har man runt 1 200 medlemmar som är aktiva på många olika nivåer.

Bland annat är intresset för att träna och tävla i trampolin större än någonsin – mycket tack vare alla studsmattor i trädgårdarna.

I ett brev till Gävle kommun skriver föreningen att "på samma sätt som fotbollen exploderade under 80-talet, innebandyn under 90/00-talet så är det nu framtidens trampolinare växer upp."

Gefle gymnastikförening håller till i Gymnastikens hus på Utmarksvägen. Men dels är trycket så stort att lokalen inte räcker till, dels är det inte säkert för gymnasterna som tävlar i trampolin att träna där.

Huset har stora begränsningar med bland annat bjälkar i taket som är livsfarliga att hoppa in i.

Dessutom är det svårt att få tillräckliga säkerhetsavstånd till andra utövare och redskap, vilket gör det farligt både för de som hoppar och de runt omkring.

Föreningen har försökt både att möblera om i lokalen och att hitta någon annanstans att vara men utan att lyckas.

Nu ber man Gävle kommun om hjälp med att hitta en lokal som har minst tio meters takhöjd. Någon form av höglager skulle kunna fungera.

I brevet till kommunen står det att man gärna samarbetar med Gefle freestyleklubb som man också vet står utan träningslokal för trampoliner.

Mer läsning

Annons