Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles nya "finare" korvkiosk

/
  • Jennifer Bergsman och Gabriel Uggla bakom disken i Gävles senaste tillskott i restaurangsvängen – Korvakademin.

Plötsligt var den bara där på Drottninggatan – det tog två månader från idé till startskottet.
Nu har Gävle fått en ny korvkiosk med inspiration hämtad från New York.
– Jag är glatt överraskad av intresset så långt, säger Korvakademins driftansvarige Gabriel Uggla.

Annons

Korven betraktades länge som en ganska ofin rätt men den har fått ett uppsving, menar Gabriel Uggla som är delägare och driftansvarig för nyöppnade restaurangen Korvakademin på Drottninggatan.

– Vårt koncept handlar om lite finare korv med hög köttprocent. Korven har fått ett uppsving i rykte just därför att det blivit lättare att komma åt riktigt bra korv och inte bara skräp, säger Gabriel Uggla.

Korven beställs från Stockholm men alla tillbehör gör Gabriel Uggla i restaurangen. Han tror korven kommer att falla Gävleborna i smaken.

– Absolut, jag är glatt överraskad av intresset så långt. Vi har smygstartat och inte marknadsfört oss någonting alls på förhand. Det har väl varit en viss strategi i det – att bli en glad överraskning men också att få en lugn start medan vi fortfarande testar oss fram kring vad som fungerar och inte.

För bara två månader sedan formades idén om Korvakademin men Gabriel har hunnit till New York för att hämta inspiration där emellan.

– Det finns liknande koncept där som jag varit och kikat på och utseendemässigt har vi fått många idéer därifrån, berättar han.

Trots att de har velat "smyga" i gång så var premiärdagen intensiv.

– Vi rev ner plasten över fönstren i måndags och redan då märkte man hur folk tittade in nyfiket. Sen var det tryck med massa folk hela tisdagen och har fortsatt så i dag, säger Jennifer Bergsman.

Mer läsning

Annons