Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles sjuor får varsitt företag som fadder

/
  • Företag och elever i Gävle ska knytas närmare varandra via den nya satsningen Trossen. Birgit Elonen är delägare i Murtek. Johanna Gullstrand och Fredrik Melin är elev och lärare i den sjundeklass vid Stora Sätraskolan som tilldelats företaget som fadder. Foto: Hanna Blomqvist

Alla sjundeklasser vid Gävles kommunala skolor ska i en ny satsning få ett varsitt företag som fadder.

– I dag är så mycket i skolan teoretiskt. Nu får eleverna något riktigt att räkna på under mattelektionerna, säger Fredrik Melin, lärare på Stora Sätraskolan.

Annons

Alla de 31 sjuorna vid Gävle kommuns kommunala skolor tilldelas ett varsitt företag. Därefter kommer klassen och företaget att följas åt under hela högstadiet.

Minst två gånger om året ska de träffas – en gång på skolan och en gång på företaget – men förhoppningen är att det även ska integreras i undervisningen.

Svenskt Näringsliv, Mellansvenska Handelskammaren, Företagarna och Gävle kommun står bakom satsningen som kallas för Trossen.

– Det kanske kan ge eleverna en hjälpande hand med vad de ska söka till gymnasiet. Eller över huvud taget få dem att förstå vad det innebär att bli vuxen och ha ett jobb, säger Kalle Wahlström vid Gävle kommun.

Birgit Elonen är delägare i byggföretaget Murtek. De har tilldelats en sjua från Stora Sätraskolan.

– Byggbranschen är en gammal bransch. Det kommer nya generationer med ett nytt tänk. Då duger det inte för oss att säga att såhär har vi gjort i hundra år.

Johanna Gullstrand, 13, går i klassen som ska ha Murtek som fadder.

– Det ska bli spännande, säger hon.Jacob Hilding

Mer läsning

Annons