Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleungdomar beställde sprit via SMS

När polisen grep en misstänkt langare i Gävle hade han en rad SMS i sin telefon där Gävleungdomar bad att få köpa sprit av honom.

Annons

Poliser som spanade på den 23-årige Gävlebon hade med egna ögon sett honom genomföra två försäljningar. Nu har han dömts till 8 000 kronor i böter.

Poliserna fick syn på 23-åringens första affär av en slump. Vid en av mackarna i Sätra såg de två ungdomar i 20-årsåldern gå fram till en bil, och gå därifrån med varsin flaska i handen. Poliserna följde efter bilen när den körde i väg. Vid Lidl stannade den igen där två killar stod och väntade.

De visade sig vara två killar, 15 och 16 år gamla, som av en kompis fått ett telefonnummer till någon som sålde sprit. De ringde och gjorde upp om att köpa två flaskor vodka på 70 cl för 150 kronor styck. När polisen kom hade den ena killen spriten i sin ryggsäck.

23-åringen nekar och har kommit med flera förklaringar till sitt beteende, som tingsrätten inte alls tror på. Han har sagt att han själv fått spriten i gåva, och bara ville ge bort den för att han inte dricker så mycket själv. Pengarna han skulle få vara bara bensinersättning, hävdar han bland annat. Och han har ingen aning om varför så många sms:at frågor om alkoholförsäljning till honom.

Olovlig försäljning av alkohol kan ge upp till två års fängelse, och åklagaren ville också ha 23-åringen dömd till ett kortare fängelsestraff. Men tingsrätten väljer i stället ett högt bötesbelopp, 100 dagsböter gånger 80 kronor.

Mer läsning

Annons