Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle Forum visade upp sig

/
  • Spännande. Jan Bjerkman har ingen lust att bli inramad som föreningens grundare A. P. Landin. Men han tycker det är riktigt spännande att vara ordförande för Föreningen Gefle Forum i en tid av stora fastighetsaffärer och möjlighet att utveckla verksamheten.
  • Häftig lokal. Anita Fröderberg och Elsie Östervall var nyfikna att kika in när Föreningen Gefle Forum hade öppet hus på torsdagen. En häftig lokal att sjunga i, konstaterade de, som redan bestämt sig för att börja sjunga i kören Trutarna.
  • Flytad skylt. Gefle Forum-skylten har flyttats från den gamla fastigheten nere på stan. Busshållplatsen heter dock fortfarande Trädgårdsskolan, fråganär hur länge till?

Kom och sjung! Eller hyr! Gefle Forum bjöd på torsdagen in till öppet hus i sin nya kyrka, förlåt, föreningslokal i Sörby.

Annons

En gång Sjundedagsadventisternas kyrka. Sedan Livets ord, Trädgårdsskolan och nu ett helt avkristnat föreningshus. I går öppnade Föreningen Gefle Forum dörrarna för nyfikna Gävlebor och potentiella hyresgäster.

– Man har ju sett lokalen förut, men aldrig varit inne här. Jag tycker den är läcker. Den har ju karaktär av en kyrka, men jag tror det går bra att sjunga här också, säger Anita Fröderberg, som är sugen på att börja sjunga i kören Trutarna.

Trutarna är en ”sjung för skojs skull”-kör där även ovana sångare är välkomna. I föreningen ingår även Manskören Forum och den blandade kören Forum Fantasia. Även Evakören har funderingar på att flytta hit sina övningar.

– Vi har fantastisk akustik här. Förra lokalen var värdelös att sjunga i, säger föreningens ordförande Jan Bjerkman.

Föreningen Gefle Forum bildades 1886 av några av stadens stora arbetsgivare, som skeppsredare och varvsbyggare. Syftet var förströelse för arbetarna.

Mer läsning

Annons