Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle skateboardsällskap vill få hjälp med ny park: "Annars kommer det ta 30 år för oss"

/

Gefle skateboardsällskap har blivit en allt större förening i och med att sporten växer. Nu vill föreningen bygga en ny utomhuspark i Gävle, men de måste ta hjälp från Gävle kommun som hittills har ignorerat vädjan.

Annons

LÄS OCKSÅ: Nu kan skatehallen öppna

Föreningen äger mark i Gävle, bakom varuhuset Rusta, som de får nyttja som de vill, efter ett avtal med Gävle kommun. Nu vill de att en ny utomhuspark ska byggas där, men då skateparken görs av betong är det svårt för föreningsmedlemmarna att göra det själva. De behöver hjälp från kommunen i form av material och bland annat lastbilar.

– Det finns ett stort intresse för skateboard i Gävle och vi behöver ett nytt ställe att åka på. Parken på Alderholmen höll måttet när den byggdes, 2008, men nu är den alldeles för liten. Den känns mer som en lekpark, säger André Strand, styrelseledamot och byggansvarig för Gefle skateboardsällskap.

I nuläget åker föreningen till byggvaruhus och hämtar säckar med betong som de kör med egna bilar till platsen där de sedan bearbetar den. Det är arbete som tar dem hela dagar att genomföra när det skulle kunna göras inom loppet av några timmar om de bara fick lite hjälp.

– Jag har hört av mig till både Kultur- och fritidsnämnden och tekniska kontoret, som jag dessutom varit och besökt, men inte fått något svar. Det vi behöver hjälp med är främst material, men även vissa maskiner och en lastbil att frakta betongen i, säger André och fortsätter:

LÄS ÄVEN: Här växer Hofors skatepark fram

– I nuläget, när vi flyttar 20 säckar betong i en gammal Volvo på fritiden så kommer vi nog inte bli klara förrän om 30 år, men med lite hjälp kan den nog färdigställd inom en treårsperiod.

Gefle skateboardsällskap har runt 100 medlemmar och förhoppningen är att när bygget väl kommer i gång ska man ta in förslag och tips på hur parken ska se ut från övriga skateboardåkare. Även företag är välkomna att hjälpa till, menar André Strand.

Tror du att ni kommer att få hjälp?

– Jag hoppas verkligen det. Vi tjänar ju ingen krona alls på det här, utan gör det helt ideellt.

LÄS MER:

Gävles första skatepark har öppnat

Kul med skate i parken

Mer läsning

Annons