Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjorde segergest efter brutal misshandel

22-åring hade nyss sparkat liggande människor i skallen så att tänder flög. Då höjde han armarna i en segergest.
Nu får han fängelse.

Annons

En 22-åring från Sandviken och en 23-åring från Gävle dömdes under fredagen för grov misshandel av Gävle tingsrätt.

En oktoberkväll förra året kom ett kamratgäng på tre personer gående längs Nygatan i Gävle. Då såg trion hur de nu dömda männen stod och sparkande på en liggande man.

De bestämde sig för att bryta in och ropade åt duon att upphöra med misshandeln – men då vände våldsmännen i stället sitt intresse mot kamratgänget.

Drivande var 22-åringen då han slog och sparkade männen till marken så att de blödde och fick tandskador.

22-åringen var så nöjd med sin insats att han efteråt höjde armarna i en segergest, berättar ett av offren som passade på att ta en mobilbild på 22-åringen.

22-åringen fälls även för en annan misshandel då han bland annat knäckte näsbenet på en man, efter att ha trängt sig in på en lägenhetsfest.

22-åringen döms till två och ett halvt års fängelse. Hans 23-årige kumpan får två års fängelse. De ska betala skadestånd på mellan 15 000 och 25 000 kronor vardera till de fyra män de misshandlade.

22-åringen döms även, tillsammans med en 20-årig Sandvikenbo, för penningtvättsbrott. Tillsammans förfogade de över konton dit pengarna fördes från över 30 nätbedrägerier på Blocket, där offren betalade för varor som aldrig levererades.

Mer läsning

Annons