Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada studenter trots regn

/
  • GLAD DAG.
  • Många familjer trängdes framför skolan för att ta emot sin nybakade student.
  • VRÅLÅK. Kompisarna Diana Fridh och Anna Söderberg som gått handel-idrott åkte tillsammans från sin sista dag på Borgarskolan.
  • LUMPEN NU? Den här militärbilen från 1947 hade Eriks pappas jobbarkompis hemma i Kungsgården. Erik, som sitter bak och heter Åberg i efternamn, gick ut fordon på Borgis i går. Fram sitter Fredrik Öhlin, som gick ut elprogrammet på Polhem.
  • Sabina Bär njuter av studentdagen, men drickan tog slut lite väl snabbt, konstaterar hon.

Annons

En antik militärbil, eller varför inte en motorbåt? Sätten att ta sig hem från sista skoldagen på Borgis i går varierade, men de som åkte utan tak fick en rejäl skur på studentmössan.
– Jag anade vad som var på gång när jag såg morfar i mc-jackan, sade Marie Strömberg Nilsson, innan hon satt sig i sidovagnen till en BMW från -74.


Tunga moln hängde över Borgarskolan i Gävle när klass efter klass sprang ut på trappan och skrek allt vad de orkade. Men varför bry sig? En studentdag är ändå en studentdag.
Väl ute utbröt någon sorts organiserat kaos trots alla studentskyltar med namn och fotografier.
– Jag kan inte hitta min farsa, han är borta, klagade en i övrigt mycket glad Sabina Bär, med mobiltelefonen i högsta hugg.
– Var är min mamma, hjälp mig att leta, ropade en annan tjej.


Efter en marsch i centrum till ljudet av blåsorkester och visselpipor hämtades många studenter av familj och vänner i flotta amerikanare eller mer udda åk.
– Det har varit jätteroligt i dag, och nu fortsätter det. Vi ska hem till Hille och äta och fika, sen ska jag åka flak med kompisarna. Om det regnar? Äh, vi fortsätter väl ändå, sade Marie Strömberg Nilsson.
Sen var det bara att hoppa upp i sidovagnen till morfar Larrys gamla motorcykel.
– Håll i hatten, ropade någon när motorn brummade i gång.

Mer läsning

Annons