Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glassmaskin stulen under nattlig inbrottsvåg

En glassmaskin blev bytet när en kiosk i Östra Sikvik hade ovälkommet besök under natten mot torsdag.
Kiosken var en av flera butiker i Gävleområdet som drabbades av inbrott under natten.

Annons

Larmet inkom till polisen klockan 01:41. Någon ska då ha krossat ett fönster för att ta sig in i glasskiosken på Vårviksrestaurangen och bytet blev en glassmaskin.

Och fler rutor krossades på olika håll kring stan vid ungefär samma tid. Bara några minuter innan larmet om kioskinbrottet larmade det på andra sidan stan. På Willys i Valbo hade någon eller några krossat ett fönster för att ta sig in i butiken. Polisen har upprättat en anmälan om försök till stöld, då det tidigt på torsdagsmorgonen ännu var okänt om inbrottstjuvarna fått med sig någonting från butiken.

– Man tror ju att de är ute efter cigaretter och snus vid sådana inbrott, men det är orört. Vi får se när personalen kommer till platsen om något stulits, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

02:01 var det dags igen, då på Ica Nära på Hövdingavägen i Södra Bomhus. Tillvägagångssättet liknar de tidigare; någon har krossat ett fönster och tagit sig in i butiken, men även här var det under natten okänt om något stulits.

Därefter var det lugnt i någon timme innan inbrottslarmet började tjuta i Röda korsets lokaler på Sjätte Tvärgatan på Brynäs. Ytterligare ett krossat fönster har lett gärningsmännen in i butiken. Om de fått med sig någonting är oklart.

Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar på platserna.

– Vi har inga vittnen men däremot får vi utreda vidare med hjälp av teknisk bevisning, till exempel i form av övervakningsbilder, säger Paul Edenström.

Mer läsning

Annons