Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godisregn över unga idrottare

/
  • TRÅNGT. Är man stor och kan hoppa högt har man klara fördelar när det är dags för godisregn. En del av de mindre fick förlita sig på de större barnens givmildhet.
  • KOMBINATINSMATCH. Fotbollskillarna i rött har ett övertag i första halvlek då de mötre innebandygängeti fotboll. Men efter pausen är det ombytta roller. Andra halvlek spelar man nämligen innebandy.

Närmare 200 barn och ungefär lika många påsar godis.
Det är huvudingredienserna när Gävle GIK firar Godis-dagen på Nynäs.
Och jo, lite sport hinns också med.

Annons

Det är andra året i rad som GGIK:s tre föreningar – fotboll, hockey och innebandy – anordnar en gemensam heldag då de olika lagen får prova på varandras sporter.

De möts i matcher där man halva tiden spelar fotboll, halva innebandy.

Men det är också en möjligt för barn och unga som inte är med i föreningen att prova på olika aktiviteter. Bland annat puckkastning, bollrullning, straffläggning och så kallade speedshoting då det gäller att drämma iväg bollen i så hög hastighet som möjligt.

Allt är gratis

– Vi vill att alla barn ska få vara med, därför är aktiviteterna gratis för alla, säger Marika Ersholt som är kassör i GGIK Hockey.

Allra populärast är dock kanske det tradtionsenliga godisregnet. Koncepetet är enkelt. Massor av barn som hoppande kämpar för att fånga så mycket godis som möjligt.

Snäll kompis

Medine Yilmaz lyckas inte fånga någon men får en påse av kompisen Helin Ünal. De är på plats för att titta på matcherna och tävla i de olika aktiviteter men har egentligen en helt annan favoritsport.

– Vi spelar basket, berättare Helin.

Mer läsning

Annons