Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör som spindeln på Fjärran Höjder

/
  • Det blev snabbt fullt på klätterväggen när den nya hinderbanan invigdes. Från och med nästa vecka kommer man dessutom att kunna klättra på båda sidor. Den andra sidan blir klar först då.
  • De barn som var på plats vid Fjärran Höjder i går fick bestämma vad hinderbanan skulle heta och det var Oliver Svenssons förslag – Spindelns hus – som vann.
  • Mats Almström som designat banan märkte ganska snabbt att klätterväggen var lite för svår i ena änden och han skruvade raskt fast några fler fästen. Tanken är dock att den ska fungera för både för små barn och nybörjare och tonåring som tränat upp sig.
  • Emma-Moa Almström är något av en specialist på armgång och hon tog sig snabbt fram i den svåra banan som hon tyckte var rätt lätt. Men så har hon också haft möjlighet att tjuvträna lite - det är nämligen hennes pappa som designat banan.
  • Alva Lindblom, sex år, säker efter fäste på Fjärran Höjderbadets nya klättervägg. Nu finns det mer at göra för barn som tröttnat på att bara bada.

På Fjärran Höjder kan man göra mer än bara bada.
Även balansera, klättra och krypa – som spindlar.
På fredagen invigdes den nya hinderbanan som barnen själva döpte till Spindelns hus.

Annons

Klockan 10 gick startskottet. Då intogs den nya hinderbanan där man ska ta sig fram genom att klättra på en klättervägg, balansera på däck, gå armgång, krypa i tunnel, hänga i gungor och gå på slak lina.

Tappar man balansen och nuddar marken får man gå tillbaka till starten och börja om.

Först ut var Emma-Moa Almström som snabbt och skickligt tog sig fram.

Inte så konstigt kanske eftersom det är hennes pappa Mats Almström som designat banan och hon är ett av de barn som fått prova ut den.

– Tanken är att den ska stimulera till rörelse och inte bli tråkig. Man ska kunna hitta nya utmaningar hela tiden. När man klarar klätterväggen kan man höja svårighetsgraden genom att till exempel bara använda fästen med en viss färg.

– Jag har också försökt göra den så att den fungerar både för små barn och för de som är lite större, förklarar Mats.

Än är dock inte banan riktigt klart. Tanken är at man ska kunna klättra på båda sidor om klätterväggen men det andra blir klar först i nästa vecka.

Men redan nu verkar den vara en hit. Inom bara några minuter var klätterväggen full av barn som tog sig fram som små apor.

Namnet – Spindelns hus – var snart 9-årige Oliver Svenssons idé.

– När jag såg hur banan såg ut tänkte jag genast på spindlar. Spindlar kan klättra, balansera, hänga i taket och då kan man tänka sig att det här är spindelns hus, förklarar han.

Och han är supernöjd med banan, även om han tyckte att den var lite svår.

– Varje gång som jag är här tänker jag gå igenom hinderbanan. Det är också bra för de som inte gillar att bada så mycket, då finns det en annan utmaning för dem.

Mer läsning

Annons