Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grupp-bostäder klara till våren

14 Gävlebor med utvecklingsstörning eller psykiska funktionshinder har väntat mellan några månader och drygt två år på att få flytta till servicebostad eller gruppboende. Ett par nya gruppbostäder kommer att stå klara i vår.

Annons

Bland de Gävlebor som fått vänta längre än tillåtet på hjälp med service- eller gruppbostad finns tre personer med psykiska funktionshinder. De kommer alla att bli erbjudna bostäder nu i vår. Ett nytt gruppboende för psykiskt funktionshindrade startas i Bomhus genom att ett bostadshus på Nygårdsvägen byggs om.

Åtta utvecklingsstörda som behöver en servicebostad, alltså en vanlig lägenhet men med tillgång till personal, erbjuds lägenheter i ett hus på Nordost. Det ska också vara klart nu i vår.

Några utvecklingsstörda som behöver mer hjälp, och därför har beviljats plats i gruppbostad, får troligen vänta till hösten 2010. Flera nybyggen och ombyggnader är på gång, bland annat på Pukslagarvägen, Lindbackavägen och Ekorrbäret.

Men behovet är stort. Kommunen har kommit fram till att de måste tömma flera gruppbostäder på Rågångsvägen och Idrottsallén för att bygga om lokalerna så att de uppfyller gällande regler. Där bor ytterligare 24 personer som behöver någonstans att bo.

– Det här är ju bråttom men det har inte varit lätt att hitta lämpliga lokaler, säger omvårdnadsnämndens ordförande Vivi-Ann Sundqvist.

Mer läsning

Annons