Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grusvägen får namn efter Görans far

/
  • på nils bergens väg. Göran Bergen är glad för att kommunen lyssnade på honom och namngav en väg efter hans far, Nils Bergen. Nu hoppas han att det kommer upp nya skyltar.

Kommunen gillade Göran Bergens förslag. En lång grusväg i Valbo som tidigare saknat namn blir nu uppkallad efter Görans far, Nils Bergen.


– Mina tre systrar blir nog jätteglada när de får höra det här, säger Göran.

Annons

Bonden Göran Bergen i Valbo hade en namnlös väg på sina ägor. Vägen, som byggdes i slutet av 1950-talet av Görans far Nils Bergen, har i folkmun kallats Nisses väg, Sågvägen eller bara Skogsvägen.

För en tid sedan sålde Göran Bergen några tomter längs vägen och tre villor byggdes. De fick den intilliggande Stackbovägen som adress, men kommunen och brevbäraren tyckte att det behövdes unika adresser.

När en kommunal tjänsteman ringde upp Göran Bergen och frågade vad han tyckte föreslog han Nils Bergens väg. Politikerna i bygg- och miljönämnden har nu godkänt förslaget.

– Jag fick den ljusa idén och kommunen tyckte visst att det var bra. Nu hoppas jag att de trycker upp skyltar och sätter upp.

Från början kom vägen till för att Nils Bergen, som är död sedan många år, hade anlagt ett sågverk i skogen. Han behövde en väg att kunna frakta timmer och virke på.

– Han var förbannat skicklig med sågen. Alla bönder i hela Valbo kom hit och fick sitt virke sågat, berättar Göran Bergen.

Mer läsning

Annons