Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guidebok om Gävle – snart i var mans brevlåda

/
  • delas ut till gästrikarna. Mikael Dunker, formgivare, och Marie-Louise Andersen, författare, har tagit fram en ny guidebok om Gävle, som är tänkt att öka kunskapen om staden.

En gratis guidebok om Gävle delas ut under veckan till alla hushåll i Gästrikland. Målet är att öka kunskapen om staden.


– Den är liten, smidig och man kan ha den i fickan, säger Marie-Louise Andersen författare av boken.

Annons

Gävlepocket är en gratis guidebok som kultur- och fritidsförvaltningen i Gävle kommun ger ut för att skapa en bättre kännedom om Gävle med omnejd. Pocketen svarar på vanliga frågor som Gävleborna brukar ställa till turistbyrån och medborgarkontoret.

Den innehåller ett antal tips på besöksplatser som till exempel Forsbacka Bruk och Kulturhuset Lätting i Gävle. Det finns också information om kultur och traditioner i Gävle, om båda kända och inte så kända ställen i staden, korta intervjuer och berättelser om kändisar och även vanliga personer.

Boken är tryckt i 110 000 exemplar och kommer att delas ut till 82 500 hushåll i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby. Även för de som inte får boken i brevlådan finns det möjlighet att ladda ner den från kommunens hemsida.

– Boken kommer att hålla i minst fyra eller fem år, därför har vi inga aktuella planer för en ny upplaga, säger Marie-Louise Andersen informationschef på kultur och fritidsförvaltningen och författare av pocketen.

Boken tog ett år att göra, från informationssamling till färdigtryckt upplaga. Resultatet blev en bok på 256 sidor med en kostnad på tre kronor per bok.

– Vi tycker att det är relativt billigt.

Mer läsning

Annons