Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gym får inte behålla kameror

/
  • De två gymmen i Gävle får inte gehör för sina överklaganden till kammarrätten.

Två gym i Gävle måste plocka ner sina bevakningskameror, kammarrätten säger nej.

Annons

Både Korpen på Bergsgatan och Everytime Fitness på Norra Stapeltorgsgatan måste montera ner sina övervakningskameror efter att kammarrätten avgjort frågan. Träningsanläggningarna har kameror uppsatta eftersom lokalerna är obemannade vissa tider på dygnet, för att förebygga att obehöriga tar sig in.

De menar att lokalerna inte ska ses som platser dit allmänheten har tillträde under den tid de är låsta och obemannade. Båda framhåller att det är en brottslig handling i form av olaga intrång att olovligen vistas där.

Det var i mars förra året som länsstyrelsen beslutade att Korpen och Everytime Fitness skulle montera ner kamerorna. Anläggningarna överklagade till förvaltningsrätten, utan resultat, och nu har frågan tagits upp i kammarrätten.

Domstolen anser att båda träningsanläggningarna kan betraktas som platser dit allmänheten har tillträde till, bland annat eftersom vem som helst kan bli medlem. Slutsatsen blir att länsstyrelsen har gjort rätt i att begära att anläggningarna ska plocka ner kamerorna och även kammarrätten avslår överklagandena.

Mer läsning

Annons