Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagaströmselever får egen buss till Valbo

Föräldrarna fick gehör för sina protester. Hagaströmseleverna ska få en egen skolskjuts till Sofiedalskolan i Valbo i höst, och slippa gå 1 kilometer till linjebussen.
– Vi vill försöka göra verkningarna av skolnedläggningen så små som möjligt, säger skolområdeschef Bo Egebrant.

Annons

Tidigare gick elever från Hagaström högstadiet på Nynässkolan.

Men när Nya Nynäs läggs ned får eleverna i stället gå på Stigslunds skola eller på Sofiedalskolan i Valbo. Först hänvisade kommunen eleverna till lokaltrafiken.

Men eftersom vissa elever har 1–2 kilometer till hållplatserna protesterade föräldrarna mot att deras barn skulle få en osäker skolväg. Och protesterna fick effekt.

– Det låter väldigt bra för jag tycker det känns olustigt att skicka barn längs vägen, säger Siv Söder, vars son ska börja sjuan.

Skolbussen ska köra en tur till skolan på morgonen och en tur tillbaka på eftermiddagen. Var i Hagaström bussen ska plocka upp eleverna är inte klart. Enligt Bo Egebrant ersätter den beställda skolskjutsen det busskort som kommunen bekostar för elever som hänvisas till linjetrafik. Han har informerat årskurs 8 på Nya Nynäs om förändringen.

Föräldern Ylva Hållberg är i huvudsak nöjd med lösningen, men kritisk till att svaret dröjde fyra månader, att bara en av tre klasser har informerats och att vissa frågor återstår att lösa, dagen före skolavslutningen. Till exempel vet hon inte om skolskjutsen kommer att omfatta hennes barn, som bor i Lexe.

Mer läsning

Annons