Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för brand i bostaden

Under flera timmar eldade han upp en före detta flickväns gåvor i badkaret. Till sist blev röken för tjock, grannarna larmade polisen, och nu sitter den 28-årige nyblivne Gävlebon häktad misstänkt för mordbrand.

Annons

När polis och räddningstjänst kom till adressen på Södra Kungsgatan vid 02-tiden natten till torsdagen pyrde det och rökte från balkongen. Inne i lägenheten fanns rester av brand i badkaret och en vask.

Under häktningsförhandlingen på torsdagen försvarade 28-åringen vältaligt sitt agerande. Det enda han ville var att visa flickvännen att det verkligen var slut mellan dem. Han tänkte bjuda in henna och visa de förkolande resterna av hennes gåvor till honom, bland annat böcker och foton.

Han bedyrade att han inte haft för avsikt att starta någon brand. När det började bli för rökigt, grannarna klagade och polisen kom tog han det som brann i badkaret i en filt och bar ut det på balkongen. Han förstod att röken var störande och ville vädra.

– Jag släckte med vatten i badkaret först och hade hela tiden uppsikt på balkongen, så det var aldrig någon fara, sa han.

Åklagaren tyckte ändå att 28-åringen borde ha förstått risken att elden kunde sprida sig i hureshuset, och att hans beteende var underligt. Åklagaren ansåg också att det fanns en risk att 28-åringen gjorde om något liknande om han släpptes. Det tyckte också domaren och fattade beslut om häktning i 14 dagar. 28-åringen ska också genomgå en så kallad liten sinnesundersökning.

Mer läsning

Annons