Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälerihärvan växer

Ytterligare en man från Stockholm har suttit anhållen och förhörts i samband med häleriutredningen mot den 37-årige Gävlebon som misstänks för häleribrott i mångmiljonklassen.
Stockholmaren har varit inblandad i flera konkurser och har näringsförbud.

Annons

Det var i början av oktober som den 37-årige Gävlebon häktades misstänkt för grovt häleri. Han är tidigare dömd för hälerier och polisen har haft misstankar att han har fortsatt brottsligheten. När han kunde kopplas till en stulen Porsche greps han på nytt.

Polisen misstänker nu också att han har sålt bland annat bilar och en lyxbåt via annonser på nätet för 15 miljoner kronor.

Eftersom affärerna inte finns i hans ekonomiska redovisning misstänks han för bokföringsbrott.

För en tid sedan greps och häktades en person i Stockholm misstänkt för att ha del i Gävlebons brottslighet. Han har sedan släppts fri, men utredningen om hans inblandning fortsätter.

Och de senaste dagarna har en 31-åring från Huddinge suttit anhållen i målet. Han greps när han var på rymmen från ett fängelsestraff, och är nu återförd till anstalten.

31-åringen har varit inblandade i en rad konkurser och har i flera år haft näringsförbud. 2007 dömdes han för en rad grova bedrägerier.

Åklagaren Christer Sammens vill inte berätta vilken koppling 31-åringen misstänks ha haft till den 37-årige Gävlebons affärer.

Sammens hoppas kunna väcka åtal mot Gävlebon om två veckor.

Mer läsning

Annons