Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Carl-Erik Mårtensson...

/

... som är föreståndare för 35-årsjubilerande Ria.

Annons

Hur firar ni Rias 35-årsjubileum?

– Vi bjuder på kycklinggryta till lunch i dag (tisdag), och så ska Riakören sjunga. En representant för Hela Människan riks kommer att hålla tal och önska lycka till. På kvällen blir det buffé för styrelsen och inbjudna gäster.

Berätta om ert arbete.

– Vi har öppen verksamhet för utsatta människor, klockan 8–15 på dagarna. Då bjuder vi på frukost, har morgonsamling och bjuder på lunch. Här kan man ta en dusch, få kläder eller få hjälp att kontakta socialen om det behövs. Vi ordnar också olika aktiviteter, som en samtalsgrupp varje fredag, och friskvård på Fjärran Höjder varje torsdag. Nu startar vi dessutom kvinnolivsverkstaden, en grupp bara för kvinnor. Vi har i snitt 30 gäster varje dag.

Varför behövs Ria?

– Så länge människor har sådana här problem så behövs vi som ett komplement till socialtjänsten. Vi når personer som socialtjänsten inte når, och kan göra saker som de inte kan göra.

Hur har verksamheten förändras under de här 35 åren?

– En stor förändring är second hand-verksamheten som startade 2001 och har betytt väldigt mycket både för sysselsättningen och för ekonomin.

Och hur har arbetet som föreståndare förändrat dig?

– Man blir liten av det här jobbet, liten inför så stora problem. Det är sällan man känner att man räcker till.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Man har alltid framtidsplaner om att människor ska få det bättre. Det jag önskar mest nu är ett akutboende, för det är väldigt viktigt att människor får tak över huvudet och slipper vara ute i kylan. Jag kan bara hoppas att ingen fryser ihjäl den här vintern.

Mer läsning

Annons