Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Jimmy Nordin...

/

...kulstötare, webbdesigner och lokalpolitiker, som nu planerar att öppna musikkafé i Gävle.

Annons

Vad är det för kafé du vill starta?

– Jag har en internetbutik där jag säljer begagnade cd-skivor och nu har jag tänkt att man skulle kunna ha en lokal också. En butik med kafé dit man kan komma och lyssna på musik, ta en kopp kaffe och sedan köpa de skivor man gillar.

Var ska kaféet ligga?

– Det är en lokal i Berggrenska Gården där jag tänkte använda en del som kontor och en del som butik. Men vi behöver ha något mer än bara begagnade skivor i butiken, något som drar in lite mer pengar. Eventuellt begagnade gitarrer eller designerväskor eller något sådant. Eller dvd-filmer och vinylskivor. Det är inte klart än.

När ska ni starta?

– Eventuellt redan om två-tre veckor. Det beror lite på hur grejerna faller på plats. Det behövs nog tillstånd om man ska ha kafé, men vi kan väl servera lite kaffe i alla fall tills det är klart. Det ska vara väldigt enkelt. Man ska inte gå till oss för att gå på kafé utan för att lyssna på musik och ta en kopp kaffe till.

Många köper musik via internet, finns det ett behov av detta?

– Ja, det tror jag. Speciellt bland den äldre generationen. Sedan är det många som vill ha den fysiska skivan och inte bara en fil på datorn.

Mer läsning

Annons