Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där tidigare landstingsdirektören Tommy Löfgren...

...som satsar på politiken och precis har blivit invald som ersättare för Folkpartiet i landstingsstyrelsen.

Annons

– Jag trodde att det kanske kunde bli konstigt att komma tillbaka till landstingshuset i en ny roll, som förtroendevald politiker i stället för som anställd. Men det kändes bra, alla är väldigt vänliga och hälsar mig välkommen.

– Det har också gått sex år sedan jag slutade och jag har lämnat den gamla rollen bakom mig.

– Konflikten då var mellan mig och Ingrid Liljegrääs. Jag tycker att jag och Knapp hade en bra relation och jag har inte haft något otalt med henne. Sedan satt hon med i den landstingsstyrelse som formellt tog beslutet, men konflikten var egentligen inte mellan oss.

– Sedan är inte jag en person som gräver ned mig gamla saker.

– Jag var med i valet 2006 men kom då inte in i landstingsfullmäktige. Men nu blev jag tillfrågad om styrelsen och tackade jag ja. Jag tycker att hälso- och sjukvården är en så viktig del av samhället och kan jag bidra på något sätt med de erfarenheter och kunskaper som jag har så vill jag göra det.

– Nästa år är det val så det här är väl ett sätt för mig att prova på och känna efter, om det känns bra och om jag kan bidra med något. Sedan får vi se.

– Jag var projektledare ett tag i landstinget Dalarna men sedan 2004 är jag egen företagare. Jag arbetar med ledarutveckling och chefscoachning.

Ingrid Liljegrääs, numera Ingrid Hedin Amrén, var finanslandstingsråd och landstingstyrelsens ordförande när Tommy Löfgren var landstingsdirektör.

Mer läsning

Annons