Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsan i fokus på Fyren

/
  • Vandrare. Hälsodagen kunde innebära en timmes pilgrimsvandring. Marianne Udd, Berit Östlund, Gert Nilsson, Cina Kedwall och Inga-Britt Nordqvist var några av dem som ville röra på sig.
  • Vandrare. Hälsodagen kunde innebära en timmes pilgrimsvandring. Marianne Udd, Berit Östlund, Gert Nilsson, Cina Kedwall och Inga-Britt Nordqvist var några av dem som ville röra på sig.
  • Ulrika Olsson från Folkhälsoenheten mäter Maud Larssons fettprocent i förhållande till kroppsvikten. Margareta Ehn väntade på sin tur.
  • Yoga. Anita Svedlund höll i yogainstruktionen för intresserade under hälsodagen i Norrsundet.
  • Dragplåster. Emil Jönsson, rankad etta i sprint, föreläste om kost, motion, vilja och professionalitet.Foto: Ulrica Källström
  • Varsågod. Linnéa Ericsson från Ica i Bergby bjöd Birgit Öström på både frukt och recept.
  • Initiativtagare. Kicki Ceder, Gunilla Forsmark och Lena Holmgren från Hamrånge Hälsocentral tog initiativet till En dag för hälsan i Norrsundet.
  • Hälsosam lunch. Monica Andersson och Annica Andersson bjöd på allehanda smårätter under hälsodagen. Göran Engblom lät sig väl smaka.

Hälsocentral bjöd in till en heldag med hälsan i fokus. Besökarna strömmade in på Fyren, en del för att lyssna på dragplåstret Emil Jönsson, andra för att få ett recept på motion, prova på yoga eller få massage.

Annons

”En dag för hälsan” var temat för den hälsosamma dagen. Den kunde verkställas genom ett tätt samarbete med ortens föreningar.

Kicki Ceder är chef på hälsocentralen i Hamrånge, och det var också hon som planterade idén om en hälsodag med en mängd olika aktiviteter tillsammans med föreningarna och Folkhälsoenheten.

Hälsosamtal, linedance, aerobics, yoga, shiatsumassage, pilgrimsvandring och ett recept på fysisk aktivitet var en del av utbudet inne på Fyren.

Ulrika Olsson från Folkhälsoenheten läste av fettprocenten av kroppsvikten, och gav råd hur man skulle tackla resultaten.

Ortens butiker, Ica och Konsum, bjöd på hälsoriktigt bröd, frukt och nötter, samt recept på bra måltider. Inne på restaurangen Skepparfruns Pub och Kök, fanns en lunchbuffé med dietistens val på menyn.

Emil Jönsson, rankad etta i sprint, drog fullt hus när han föreläste om kost och motion.

Hälsodagen kan mycket väl bli ett återkommande arrangemang i Hamrångebygden. Åtminstone om besökarna själva får välja. Ulrica Källström

Mer läsning

Annons