Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvstarrigt läkarutlåtande

/
  • Konstiga turer. Lars Westin tycker att det är snurrigt i överkant kring hans påstådda grönstarr.

Lars Westin har inte grönstarr. Ändå måste han lämna ett läkarintyg till Transportstyrelsen som intygar att han inte har det. Om det inte lämnas in, så återkallas hans körkort enligt körkorts­lagen. Trots att han inte är sjuk.

Annons

– Det här är helt snurrigt, suckar Lars Westin i Hagsta. En läkare på Hamrånge Hälsocentral har skrivit att jag har grönstarr i ett intyg kring körkortsbehörighet. Först sade läkaren att hon inte skrivit det, men sedan ändrade hon sig, och jag har ju intyget här där det står så, säger Lars och visar upp papperet.

Förhöjt tryck

Han berättar att det enda han kan se som bakomliggande orsak är att han har ett förhöjt tryck i ögat, något som tiotusentals svenskar för övrigt har.

Läkaren Kicki Wennergren på ögonavdelningen i Gävle har i samband med detta bedyrat för Lars att han inte har grönstarr.

Lars Westin kontaktade Hamrånge Hälsocentral efter att han fått kravet från Transportstyrelsen, och berörd läkare har därefter skickat ett brev till TS för att förtydliga, men enligt TS:s läkare, så kommer de ändå att kräva ett nytt intyg från Lars Westin, och det ska utfärdas av en läkare som är ögonspecialist.

Onödigt jobb

– Jag tvingas göra det här trots att jag inte har grönstarr. Flera dagar har gått åt till att försöka få tag på rätt människor, och om jag nu inte skickar in ett nytt intyg, så kan jag ju bli av med körkortet också, säger Lars Westin uppgivet.

Hälsocentralens chef, Kicki Ceder, bekräftar att ett brev med ett förtydligande har skickats till Transportstyrelsen.

Mer läsning

Annons